Kek Coklat Moist 3 biji telur 4 oz tepung gandum 6 oz tepung susu penuh krim 6 oz air sejuk 3 oz gula halus 1 sudu soda bicarbonate 3 oz serbuk koko 6 oz minyak sayuran
Cara-caranya:
1.Ayak tepung gandum,serbuk koko
2.Campurkan kesemua tepung dan soda bicarbonate hingga sebati
3.Masuk telur ke dalam adunan tepung
4.Masuk gula dan pukul lagi adunan hingga sebati
5.Masuk air sejuk dan gaul rata
6.Akhir sekali sebatikan adunan dengan minyak sayuran
7.Alas loyang kek dengan kertas minyak.Tuang kek
8.Bakar kek selama 40-60 minit dalam suhu 170 darjah celcius
Coklat Ganache Double boil 250 gm coklat masakan hingga lembut.Masuk 100 gm susu cair.Tuang atas kek .Tabur chocolate rice
💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥

Moist Chocolate Cake
3 large eggs
3 oz fine sugar
6 oz wheat flour
6 oz full cream milk powder
6 oz plain water
1 tbsp bicarbonate of soda
6 oz vegetable oil
Mix well all ingredients.Bake in 170 degrees celcius oven for 40-60 minutes
Chocolate Ganache
Double boil 250 gm cooking chocolate until soft.Add in 50 gm butter and 100 gm evaporated milk.Pour on top of cake.Sprinkle with chocolate rice.
No comments:
Post a Comment